ŘÍZKOBRANÍ 4. - 6. 10.
První říjnový víkend bude patřit řízkům. Dnes už asi nezjistíme, kdo začal psát historii tohoto oblíbeného pokrmu, který se jí napříč kontinenty, i když v různých podobách. U nás si dáme osvědčené klasiky, ale obalíme třeba i klokana.
Nezapomeňte na rezervaci míst v restauraci, kapacita je omezena https://www.balonovyhotel.cz/restaurace/
PŘEDKRMY:
100g KREVETY V KŘUPAVÉ PANÁDĚ, DIP 138,-
HLAVNÍ CHOD
150 g KUŘECÍ ŘÍZEK, PETRŽELKOVÉ BRAMBORY 208,-
300 g SMAŽENÁ KUŘECÍ KŘÍDLA, HRANOLKY 238,-
150 g KUŘECÍ STRIPSY (kuřecí maso obalené v corn flakes), HRANOLKY 248,-
200 g PIVOVARSKÝ ŘÍZEK Z KRKOVICE NALOŽENÉ VE ŠKOPKU, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY 248,-
140 g FISH & CHIPS (smažená treska v těstíčku, hranolky, hrášek, majonéza) 248,-
150 g ČESNEKOVÉ ZVĚŘINOVÉ ŘÍZEČKY, BRAMBOROVÝ SALÁT 258,-
150 g SMAŽENÁ TELECÍ JÁTRA, VÍDEŇSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT 258,-
150 g ŘÍZEČKY Z VEPŘOVÉ PANENKY, BRAMBOROVÝ SALÁT 268,-
150 g ŘÍZEK Z KLOKANÍ SVÍČKOVÉ, PETRŽELKOVÉ BRAMBORY 288,-
150 g TELECÍ VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK, VÍDEŇSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT 318,-
PRKÉNKA & VARIACE (příloha dle výběru)
350 g KUŘECÍ PRKÉNKO 258,-
(200 g smažená kuřecí křidélka, 75 g kuřecí řízeček, 75 g kuřecí stripsy)
225 g ŘÍZEČKOVÁ VARIACE 328,-
(75 g klokaní řízeček ze svíčkové, 75 g telecí řízeček, 75 g zvěřinový řízeček)
450 g ŘÍZEČKOVÉ PRKÉNKO PRO 2 478,-
(150 g kuřecí řízečky, 150 g řízečky z vepřové kotlety, 150 g kuřecí stripsy)